EPILARE DEFINITIVA

Pe lângă ce am amintit mai devreme tehnologia pentru epilare definitivă – Luminence (Multiwell)- Franta , este din nou o provocare, dar şi în acest sens am făcut faţă cu succes în ultimii 6 ani. Îndepărtarea părului nedorit, pentru oricare dintre noi (femei sau bărbaţi) completează “tabloul“ frumuseţii noastre exterioare, aducand un plus de confort si igiena pemanenta

Considerată o necesitate, epilarea definitivă prin Lumină Intens Pulsată (IPL), își face loc din ce în ce mai mult printre prioritățile estetice ale femeii moderne și ale bărbaților ce țin la aspectul lor. Dincolo de implicațiile pur estetice, o piele fără păr în zonele în care acesta era prezent în mod nedorit, contribuie esențial la creșterea respectului de sine și la o mai bună integrare socio-profesională.

Există în estetică mai multe modalități de epilare, unele foarte vechi, altele ceva mai noi și în cele din urmă ultimele tehnologii ce prezintă rezultate incontestabile.

Astfel, epilarea prin Lumină Intens Pulsată (IPL), reprezintă etalonul esteticii europene în domeniu, fiind cea mai eficientă metodă de a scăpa definitiv de părul nedorit.

Prin intermediul acestei tehnologii, o mare cantitate de energie luminoasă este transportată catre pigmentul firului de păr – melanina. Aici, energia luminoasă este transformată în energie termică, care distruge rădăcina firului de păr (fototermoliză selectivă).

Epilarea cu IPL presupune un număr variabil de ședințe, deoarece nu toate firele de păr din zona de tratament se află în faza în care procedura dă rezultate maxime. Astfel, unele fire de păr sunt în faza de involuție (catagenă), altele sunt în faza latentă (telogenă), aceste două categorii fiind influențate parțial de fluxul luminos. Singurele fire capabile să absoarbă integral lumina și să o transforme în energie termică, sunt cele aflate în faza de creștere (anagenă), în număr variabil în zona tratată. Repetarea procedurii la anumite intervale de timp (3 luni pentru picioare, 1,5 luni pentru față și gat și 1 lună pentru restul zonelor corpului), va cuprinde treptat în faza anagenă și firele de păr care erau la ședințele anterioare în fazele catagenă și telogenă, astfel încat să oprească dezvoltarea ulterioară a lor.

  • - Impulsul luminos (IPL) se aplică pe pielea rasă ( nu epilată în prealabil), prin intermediul unui gel, cu efect conductor și de răcire
  • - Melanina transformă energia luminoasă în energie termică și o transmite de-a lungul firului de păr
  • - Foliculul pilos și rădăcina se distrug, pe măsură ce temperatura ajunge la 70 grade Celsius
  • - Bulb pilos distrus, inactiv la următorul ciclu de creștere a părului

Eficiența maximă este condiționată de o serie de factori cum ar fi : prezența melaninei în firul de păr (firele albe sau foarte deschise la culoare nu sunt influențate de fluxul luminos) ; neexpunerea la soare înainte cu două săptămani de sesiunea de epilare (risc de arsură a pielii) ; neexpunerea la soare după sesiunea de epilare (risc de hiperpigmentare) ; stare optimă de sănătate (fără afecțiuni cutanate sau generale acute sau cronice)Eficiența metodei depinde și de statusul hormonal al persoanei și de toleranța mai mică sau mai mare la această metodă

Epilarea cu IPL este în general o metodă bine tolerată, cu discomfort minim (flash-urile sunt suportabile ca și fenomen dureros).Pielea rămane netedă, catifelată și datorită efectului indirect de fotorejuvenare dat de intensitatea luminii pulsate.