Lipocryo

Cel mai revolutionar aparat de slabire localizata, LipoCryo, foloseste frigul pentru a indeparta o portiune de tesut adipos (grasime) de pe zona tratata.

lypocryo - aparat de slabit

Aparatul LipoCryo este inventia celor mai stralucite minti din cercetarea medicala estetica, ce reuseste sa inlocuiasca „liposuctia” cu criolipoliza – tehnica de inghetare ce actioneaza asupra adipocitelor si remodeleaza corpul in totala siguranta. Inventia este patentata de Dieter Manstein si Rox Anderson, cel care a gandit conceptul de fototermoliza selectiva.
LipoCryo este acum disponibil si in Romania, iar sedintele se pot realiza la clinica TopAesthetic, cu o programare in prealabil. 

IMPORTANT! Procedura de inghetare a tesutului gras nu este dureroasa, nu necesita incizii si anestezie, precum liposuctia, si nici injectarile care se realizeaza în cadrul altei proceduri de remodelare, numita mezoterapie. Nu este necesara internarea si nu implica niciun disconfort pentru persoana care apeleaza la ea, asa incat, in timpul procedurii, se poate citi, asculta muzica si chiar dormi. De asemenea, nu implica nicio perioada de recuperare. Persoana in cauza poate reveni la activitatile obisnuite, inclusiv la exercitii fizice, imediat dupa terminarea sedintei.

Ce este criolipoliza?

Criolipoliza este cea mai noua tehnica de remodelare corporala folosita in clinicile europene de profil, bucurandu-se de un mare succes atat in randul femeilor, cat si al barbatiilor. Aceasta are efecte ridicate oriunde ai pachetele de grasime inestetice de care vrei sa scapi. Aceste tip de tratament nu este insa o scuza pentru persoanele care nu au o alimentatie echilibrata si un mod de viata sanatos. Efectele criolipolizei se mentin in timp doar daca persoana care a recurs la ea adopta o dieta echilibrata, cu un aport de calorii adaptat varstei si sexului. Sportul este de asemenea binevenit.
Tratamentele bazate pe conceptul de topire al grasimilor au devenit ceva obisnuit, insa ceea ce aduce nou criolipoliza este folosirea criogeniei prin inghetarea celulelor adipoase pana la distrugerea lor. Practic, celulele adipoase primesc mesajul de „a se sinucide” din cauza frigului indus de aparat.
Aceasta procedura inovativa NU este dureroasa si lucreaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea, fiind utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri talia, coapsele si/sau bratele.

Cum functioneaza aparatul LipoCryo?

Aparatul de liporeductie LipoCryo utilizeaza cuante de energie joasa, obtinute prin scaderea temperaturii locale, pentru a da celulelor grase comanda de a elibera grasimile din structura lor. Este alcatuit dintr-un dispozitiv in care este incorporat softul special si o sonda similara celei ecografice, dar care aspira pielea si stratul de grasime de sub ea asemenea unui vacum.
Cu aparatul de criolipoliza se trateaza fiecare zona cu tesut gras in parte. Ventuza localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura de 3 grade Celsius. Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca tesuturile grase de sub piele sunt mai vulnerabile la temperaturi scazute in comparatie cu celelalte tesuturi din jur, precum pielea si muschii. In laborator, inventatorii procedurii au observat ca, atunci cand este expus unor temperaturi joase, stratul adipos se inflameaza si se desprinde de celelalte tesuturi. In timp, mai exact intr-un interval de doua-sase saptamani, ele mor si organismul le elimina natural, prin procesele metabolice.

De cate sedinte este nevoie?

Fiecare zona tratata necesita un alt interval de expunere la frig, in functie de grosimea stratului adipos. De exemplu, pentru zonele mai extinse cum este abdomenul este nevoie de 4-6 aplicari cu durata intre 30 si 45 de minute. Astfel, in functie de zona tratata si grosimea stratului adipos, o sedinta poate dura intre 60 si 180 de minute.
Pentru fiecare zona de tratat, sunt necesare trei sedinte de tratament. Dupa o sedinta de tratament, grosimea stratului de grasime se reduce cu 3-15 mm ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45% (medie 40%) din grasimea zonei tratate. Iar dupa trei sedinte se pot pierde chiar si doua masuri la fusta sau pantaloni.
Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45 zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale. Dupa 45 de zile se poate efectua o noua sedinta de tratament.
Spre deosebire de alte proceduri de slabit, criopoliza nu este deloc dureroasa, pacientii simtind o tensiune usoara din cauza efectului vacuumului alaturi de o senzatie locala de frig, mai ales la inceputul procedurii. Dupa sedinta roseata cauzata de aparat poate dura cateva ore, rareori intalnindu-se cazuri cand s-a format un hematom ce s-a retras in cateva zile.
Tariful pentru o singura sedinta este de 150 pana la 200 eur in functie de zona si nr de aplicari necesare . Pentru rezultate optime aveti nevoie de 3 sedinte/zona.

Combinarea criolipolizei (realizata cu Lipocryo ) cu radiofrecventa tripolara pe zona tratata ,urmata de drenajul limfatic cu vibratii potenteaza rezultatul final cu pana la 30% ,fapt déjà demonstrat in cadrul clinicii Top Aesthetic pe zeci de zone de tesut adipos tratate ,timp de 1 an si jumatate .