TONIFIERE MUSCULARA SI DRENAJ LIMFATIC CU VIBRATII

Proellixe ™ Vibration a fost conceput dupa rezultatele cercetatorilor NASA de la Programul Spatial, ce au contribuit la crearea acestui fenomen de sanatate si fitness.

Starea de gravitatie zero s-a dovedit a avea efecte secundare deosebit de negative dupa o calatorie prelungita in spatiu. O problema constanta in spatiu, dificil de stimulat pe Terra, imponderabilitatea streseaza sever si modifica semnificativ sistemele organismului dupa expunerea prelungita. Privat de informatia atractiei gravitationale, creierul uman este confuz, suferind o iluzie vizuala. Desi dupa zboruri de maxim cateva saptamani astronautii isi revin oarecum repede, sederile mai lungi ingrijoreaza prin incapacitatea acestora de sta in picioare fara a lesina, prin nevoia de a fi deplasati cu ajutorul caruciorului cu rotile de la nava, marirea discurilor vertebrale si dureri de spate, piederea in greutate, in dimensiune si densitate osoasa cu osteoporoza severa si mai ales atrofierea graduala a muschilor de sustinere, in medie cu 2 % pe luna, care – slabiti fiind – exercita mai putina compresiune si torsiune asupra oaselor, determinand un proces inca putin inteles de reducere drastica a reinoirii osoase.

Pentru a contracara lipsa atractiei gravitationale, cercetatorii NASA au dezvoltat platforma vibratorie pentru care au imaginat diferite programe de antrenament. Tehnologia vibratiei s-a dovedit a fi extrem de eficienta , permitind astronautilor sa isi prelungeasca sederea in spatiu, spre deosebire de trecut cand – antrenandu-se cu echipamente de fitness conventionale erau fortati sa revina pe Pamant din cauza prabusirii musculare si osoase.NASA intentioneaza sa aduca aceste aparate chiar in statiile spatiale, unde astronautii pierd masa osoasa de 10 ori mai rapid decat cei ce locuiesc pe Terra.

Proellixe Vibration™ cu VibroRollage® este un echipament nascut dupa 5 ani de studiu si teste active efectuate pe un grup de mai mult de 500 de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 83 ani si avand diverse patologii: disfunctii cardiace, obezitate, hernie, artroza, fibromialgie, reumatism, osteoporoza.

Vibratia este un stimul mecanic caracterizat de o miscare repetitiva ce urmeaza acelasi model. Acesta miscare repetitiva prezinta un stimul puternic pentru structura muscoscheletala ce raspunde prin adaptare fiziologica pentru a acomoda corpul la undele vibratorii.